Валенсия излезе на второ място във временното класиране на Примера дивисион, след като постигна класическа победа с 3:0 при гостуването на Хетафе в последния мач от 4-я кръг на испанското първенство.

Мачът започна по перфектния начин за „прилепите“, които излязоха напред в резултата още в 7-та минута. Самир загуби топката в центъра на терена, след което Родриго подаде към Пако Алкасер, който с диагонален удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Гуаита.

Валенсия удвои своята преднина в 20-та минута, когато Родриго подаде към Андре Гомеш, който направи двойно подаване с Пако Алкасер и излезе сам срещу Гуаита, след което без проблеми прати топката във вратата му.

Крайният резултат в мача беше оформен от дузпа след като в 71-та минута Налдо фаулира Софиан Фегули в наказателното поле на Хетафе. Наказателният удар бе реализиран от Родриго.

Минута по-късно Родриго от Валенсия беше изгонен за втори жълт картон, но и това не помогна а домакините за почетно попадение.

Валенсия продължава без загуба от началото на сезона, като има 10 точки и заема второ място заради по-добрата голова разлика от Севиля. Хетафе е на шестнадесета позиция с едва 3 точки.