Познаваме и много, и малко България. Ние знаем каква е нашата цел и тя да се класираме на световното. През последните години играем модерен футбол и искам това да продължи.

Това каза треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели на официалната си пресконференция преди световната квалификация между България и европейския вицешампион. Прандели разкри също, че е запознат със силните страни на националния ни отбор.

„България ли? Познавам Попов и Дяков. Имате интересен състав, който в момента се развива". Запитан изненадан ли е, че Валери Божинов не е в отбора Прандели отговори следното:

„Познавам Валери добре, той е усмихнато и лъчезарно момче, нямам представа защо не е в състава. Това е решение на вашия треньор. Предполагам, че в момента не е в най-доброто физическо състояние". Прандели обяви, че е наясно със стартовия състав за утрешния мач, като единствената въпросителна е свързана с полузащитника на Рома Даниеле Де Роси.

„Тази вечер на тренировката ще видим какво е състоянието на Де Роси и дали той ще може да играе утре. Всички други играчи са здрави и на разположение за двубоя".

Пресконференцоята на Прандели започна със закъснение и премина пред огромен медиен интерес. Около 50 бяха представителите на медиите, които се събраха, за да чуят думите на треньора на „скуадрата".

Около 20,30 часа италианските футболисти излязоха на терена на стадион „Васил Левски", за да проведат първата си и единствена тренировка на родна земя, преди двубоя с „трикольорите". Прандели изрази надеждите си, че двубоят с България ще минe изцяло в духа на феърплея и няма да бъде белязан от странични проблеми.