Президентът на волейболната ни федерация Данчо Лазаров изказа остри думи срещу подалият оставка Радостин Стойчев. Инженерът бе гост в предаването „Тази сутрин" на Нова телевизия.

Там той сподели,ч е утре ще се разбере дали ще си подаде оставката. Както е известно именно тогава е общото събрание на федерацията ни. Събитието ще се състои в Правец.

„Матей и Стойчев си тръгват защото увеличиха исканията си към федерацията. Стойчев е доказан само на клубно равнище. Не е направил нищо за България до момента. Той не заслужава тази заплата. Класираме се на 6-о място на световното. Това беше стратегическа грешка от страна на треньора, че пое сам отговорността как да постъпи в дадения момент".

"Утре ще разберете дали ще подам оставка. Аз не знам защо трябва да съм лошия герой. Не съм дошъл да се оправдавам. Аз искам да защитя федерацията, която е направила толкова много през последните 10 години", добави още той.

"На Стойчев никой не му търси отговорност за това, което споделя. Никой не го е гонил. И двата пъти премиерът го покани да продължи работата си в националния отбор. На него отчет няма да му давам, мога да дам отчет само на общото събрание. Това там не са взети от улицата хора, това са професионалисти. Елате на събранието и бъдете свидетели на това, което ще стане. На един треньор, който аз съм назначил, няма да давам отчет", сподели още Данчо Лазаров.