Българският боксьор в категория над 91 килограма Петър Белберов започна с победа участието си на световното първенство по бокс в Доха /Катар/. В последната среща от вечерния сеанс Петър Белберов победи по точки Найджъл Пол /Тринидад и Тобаго/ и се класира за следващия кръг, който е осминафинал.

Петър Белберов доминираше през първите два рунда, в третия отстъпи инициативата на Найджъл Пол, но след последния удар на гонга тримата странични съдии бяха единодушни - победа по точки с 3:0 /29:28, 29:28, 29:28/ за Белберов.

Във втория кръг в петък, 9 октомври, във вечерния сеанс Петър Белберов ще кръстоса ръкавици с Филип Хръгович от Хърватия, който е поставен под номер 2 в схемата и почива в първия кръг. Филип Хръгович стана европейски шампион в Самоков през август.

Така балансът на българските боксьори от днешния ден е 1 победа и 1 загуба - по-рано тази вечер Елиан Димитров загуби по точки от Софиан Умиа /Франция/ и приключи с участието си на първенството на планетата в столицата на емирство Катар.

Утре на ринга в Доха ще се качи само един български боксьор - Тинко Банабаков, който в категория до 49 килограма ще се боксира в следобедния сеанс с Давид Ягоджински /Полша/.