Мениджърът на Лестър - Клаудио Раниери сподели, че в отбора му няма напрежение, но въпреки това често съветва играчите си да не поглеждат надолу, за да не се замислят точно докъде са стигнали.

Лестър дръпна на 5 точки от втория Тотнъм, след като убедително надви Манчестър Сити с 3:1 през уикенда.

"Наслаждавам се на този момент, играчите ми също, но трябва да се съсредоточим върху мача с Арсенал. Най-важното за нас е да сме фокусирани и да останем здраво стъпили на земята. Това е първият път в живота на тези момчета, когато изживяват нещо толкова специално. Не трябва да поглеждат надолу, нито да се обръщат назад. Трябва да бъдат като алпинисти и винаги да гледат нагоре. Ако погледнет надолу, веднага ще започнат да мислят: „О, Господи, погледни докъде сме стигнали!".

Разбира се, големите клубове са нервни, но това не ме интересува и не е мой проблем. За Лестър напрежението беше в началото на сезона, защото единствената ни цел тогава бе да останем в Премиър Лийг, но сега напрежението падна върху останалите клубове, които похарчиха много пари, за да спечелят титлата или Шампионска лига.

Естествено, че се наслаждаваме на случващото се. Това е и начинът, по който трябва да играем. Тогава резултатите няма да са важни. Ако представянето ни е добро, това ми стига, за да съм щастлив.

Това, че през изминалия сезон се спасихме от изпадането помогна много на отбора. Напрежението беше огромно. Сега, когато си спомнят за него, могат да останат спокойни през настоящия. Не съм напълно сигурен дали напрежението миналата година е било по-голямо, но мисля че беше така, защото ако отпаднеш от елита, връщането е доста трудно. Това доста ни помага сега", сподели специалистът. 

Арсенал приема Лестър на "Емиратс" в неделя.