Полският национален отбор започна вихрено Световното първенство за мъже, на което е домакин и пред 60 хиляди зрители на Националния стадион във Варшава записа категорична победа с 3:0 (25:19, 25:18, 25:18) срещу коравия тим на Сърбия в мач номер едно от програмата на надпреварата. Очакванията на мнозина бяха, че двата състава ще предложат далеч по-равностоен сблъсък, но съотношението на силите бе ясно в полза на Дружина Полска.

Все пак срещата започна равностойно и дори първата точка стана факт едва след поискано видео повторение от сръбския щаб. Ситуацията бе атака на Александър Атанасийевич, която бе отсъдена в аут, но след проверка се видя, че докосва блокадата и бе записана на сметака на Плавите. Играта продължи равностойно до първото техническо прекъсване, когато Полша бе напред с 8:7. След него обаче домакините вдигнаха оборотите и се отксубнаха с 10:7, а след това и с 16:12. Ентусиазмът от трибуните зарази допълнително момчетата на Стефан Антига и те затвориха спокойно първия гейм. Развръзката в следващите две части пък бе ясна далеч преди края им, след като Дружина Полска и в двага случая бе с комфортна преднина от 5-6 точки в средата на геймовете. Във втората част ще се запомни серия от начален удар на Мариуш Влазли, която направи резултата 14:5.

Най-резултатен в мача бе Михаел Винярски от Полша с 14 точки, докато машината за точки на Сърбия - Александър Атанасийевич завърши със скромните 11. С 12 точки се отчете Мариуш Влазли, а с 11 остана Матюш Мика. Дружина Полска доминираше с 5 аса срещу само един за Плавите.

Днес са останалите две срещи от Група А, Венецуела - Аржентина и Австралия - Камерун. Според регламента първите четири отбора в крайното класиране ще продължат за следващата фаза.