Локомотив (Горна Оряховица) ще бъде приятната изненада при повторното си участие в „Б" група. Това заяви старши треньорът Сашо Ангелов в специално интервю за „Седмицата" на regnews.net.

Целим се в челните места. Аз съм максималист. Знам, че това изказване може да е в мой ущърб, но искам футболистите ми да имат самочувствие и да излизат непримирими на терена. Аз самият никога не съм изпитвал страх и искам да пренеса тази агресия и върху тях. Групата е равностойна, мотивацията ще бъде определяща, коментира наставникът.

С името на треньора Сашо Ангелов са свързани очакванията за достойно представяне на тима при повторното му завръщане в „Б" група. Той е един от най-успешните футболисти, излизали от школата на горнооряховския клуб. Дълги години е капитан на „черно-белите" в „А" група. Той извежда „черно-белите" и при най-големия им международен успех, спечелвайки първото място в своята група от турнира Интертото.

Ангелов не крие, че е обиден от задкулисието в „Етър". Точно три часа ми трябваха, за да дам положителен отговор на Бончо Генчев. Останах с усещането, че съм един последните, получили информация за моето освобождаване. Няма нищо по-хубаво от това да си у дома. Всяко нещо в Горна Оряховица ми навява скъпи спомени. Искам да имаме отбор, който ще бъде фактор в групата, сподели още Ангелов.

Седмица преди старта на първенството треньорът е доволен от селекцията и хода на подготовката. Очаква да приключи търсенето на нови футболисти с привличането на опитен централен нападател. Опция пред треньора е 32-годишният бивш голмайстор на „Монтана" - Венцислав Иванов, който има мачове в „А" група и с екипа на „Миньор".
За треньора програмата не е от особено значение и фактът, че в първите четири кръга „Локомотив" ще е домакин в три мача.

Факторът домакинство не е толкова силен, както бе преди години. При съдиите има израстване, създават равни условия и за двата тима. А и за всяка победа се дават по три точки, независимо дали е у дома, или на чужд терен. В първия мач срещу „Пирин" ще е необходима и класа, и характер. Момчетата трябва да излязат така, че да зарадват своята публика с добра игра и положителен резултат, обобщи новият наставник.