Тимът от Източната "Б" група Калиакра, както и елитните Ботев (Пд) и Черно море, се класираха на 1/2-финалите в турнира за купата на България.

"Канарчетата" победиха с 2:0 Локо (Сф) в столицата и поднесоха голямата изненада до момента в надпреварата. В 33-ата минута гостите поведоха, като попадението реализира Илиян Гаров, след като засече с глава центриране на Георги Какалов от корнер. В 89-ата минута Георги Христов направи резултата 2:0 с гол от дузпа.

В другата по-интересна среща Калиакра победи с 3:1 Локо (Пд) в Каварна. "Смърфовете" останаха с човек по-малко още в 1-ата минута. Йордан Милиев фаулира Караджов, който се откъсваше сам срещу Ставрев и реферът Антон Генов му показа директен червен картон.

В 42-ата минута домакините от Каварна поведоха в резултата, след като Райчев се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Локо (Пд) и откри резултата. В 63-ата минута Караджов се откъсна сам срещу Ставрев и покачи резултата на 2:0 за домакините. В 67-ата минута Даксон намали резултата на 1:2 с гол от пряк свободен удар. В 85-ата минута Георги Станчев направи резултата 3:1 за Калиакра.

На стадион "Тича" във Варна Черно море победи с 1:0 Пирин с попадение на Станислав Стоянов в 68-ата минута. По този начин двата отбора повториха резултата от шампионатния мач преди дни, когато Мирослав Манолов донесе трите точки на "моряците".

Срещите на живо:

Локо (Сф) - Ботев (Пд) (0:2)

Калиакра - Локо (Пд) (3:1)

Черно море - Пирин (Бл) (1:0)

от 17,30 часа: Левски - Литекс