Желанието на новия национален селекционер Ивайло Петев да призове по-рано футболистите на Лудогорец за лагера в Анталия е довело до новите дрязги между двете страни. Той е поискал от Георги Дерменджиев четиримата повикани играчи да са в турския курорт на 3 февруари, въпреки че контролата с Румъния е три дни по-късно, научи „Меридиан Мач" от източници в БФС.

Това логично изобщо не се е харесало в Лудогорец, защото техните футболисти ще трябва да напуснат Испания в заключителната част на лагера и в Турция да се готвят по коренно различен начин.

Желанието на Лудогорец е въпросните играчи да пристигнат в Анталия ден преди срещата - на 6 февруари, защото тогава реално ще е свършила зимната подготовка на шампионите. Ден по-късно Лудогорец срещат Динамо (Киев) в последната си контрола на испанска земя. Това е поредната договорка между Петев и Лудогорец, която бившият треньор на тима не спазва. Първоначално двете страни се бяха разбрали Петев да повика само 3-ма футболисти, но той призова 6.

След дълги преговори между Петев и Дерменджиев стана ясно, че селекционерът ще може да ползва само Георги Терзиев, Светослав Дяков и Михаил Александров. Той обаче повика и Йордан Минев.