Манчестър Юнайтед и Лестър сътвориха истинско голово шоу на "Кинг Пауър Стейдиъм", като в сблъсък от 5-ия кръг на Висшата лига си отбелязаха цели 8 попадения!

След множество дискусионни решения на главния съдия Марк Клатенбърг и цели 2 дузпи, дадени от него в полза на Лестър, домакините спечелиха със сензационното, умопомрачително 5:3!

Головете за победителите вкараха Нъджънт, Камбиасо, Варди и на два пъти Улоа, докато точни за Юнайтед бяха Ван Перси, Ди Мария и Ерера.

Новата звезда на "дяволите" - Радамел Фалкао стартира като титуляр, като се отличи с асистенция и греда.

Гостите потърсиха "ударно" начало, като в предни позиции едновременно започнаха Рууни, Ван Перси и Фалкао, зад които бяха Ерера и Ди Мария. Мата остана на резервната скамейка.

В отговор на съсредоточаването на манчестърци в предни позиции, Лестър стартира с подчертано дефанзивна постройка, като отборът се защитаваше с 5-има състезатели, на които в определени случаи помагаха и двама от полузащитниците.

Мачът спря дъха на зрителите още преди изтичането на 20-ата минута, като само в рамките на 4 игрови минути двата тима си вкараха общо 3 попадения!

Робин ван Перси откри във фаталната 13-а минута, след чудесна асистенция на Фалкао, а в рамките на 100-ина секунди първо Ди Мария, а след това и Улоа доведоха резултата до 1:2.

Динамиката на играта се запази изцяло и през вторите 45 минути. Нещо повече - засили се допълнително, а домакините повярваха, че са способни на обрат срещу именития си опонент.

В 57-ата минута Ерера се разписа с технично отиграване с пета, но едва ли някой бе готов за онова, което последва.

В 63-ата минута Варди извърши нарушение в нападение за Лестър, но реферът Клатенбърг не само не го отсъди, но и даде изключително дискусионна дузпа за последвалото падане на Варди в наказателното поле. Нъджънт направи 2:3 от бялата точка, а само минутка по-късно Камбиасо простреля ошашкания Де хеа за 3:3, хвърляйки в екстаз феновете на тима си.

В 79-ата минута Варди ознаменува добрата си игра с гол за 4:3, дошъл след мълниеносна контраатака на Лестър, а в 84-ата минута Марк Клатенбърг си подписа на теория смъртната присъда, отсъждайки втора дузпа за домакините, като дори изгони от игра бранителя на гостите Блекет. Улоа бе точен от бялата точка, което означаваше само едно - 5:3!

Предстои да разберем ще последват ли санкции срещу Клатенбърг за поредните в кариерата му спорни отсъждания срещу Манчестър Юнайтед.

Ето и състезателите, с които двамата мениджъри започнаха днес:

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Кончески, Морган, Де Лает, Муур, Камбиасо, Хамънд, Дринкуотър, Нъджънт, Улоа, Варди

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Еванс, Рафаел, Рохо, Блекет, Ди Мария, Блинд, Ерера, Ван Перси, Рууни, Фалкао