Берое подновява двубоите в „А" група днес с домакинство на Славия в двубой от XVI кръг на първенството. Първият съдийски сигнал ще бъде даден точно в 17:30 часа от пловдивчанина Георги Кабаков.

Както шестте каси, така и входовете на стадион „Берое" ще отворят утре в 15:30 часа, като билетите за двубоя са на стойност 5 и 2 лв., съответно редовен и такъв за ученици и пенсионери.

Единственият контузен в редиците на Берое е Атанас Зехиров, който ще пропусне утрешната среща. В тима няма футболисти, изтърпяващи наказания.

В последния кръг на първенството Берое записа победа като гост на Левски в София с минималното 1:0, като единственото попадения отбеляза Елиаш, а „белите" от София отстъпиха на градския съперник Локомотив с 1:2 в среща, играна в столичния квартал „Овча купел".

След изиграването на 15 шампионатни двубои Берое заема трета позиция с актив от 27 точки, а Славия е десети с 13.

Георги Кабаков от Пловдив ще бъде главен арбитър на неделния сблъсък, а негови първи помощници ще бъдат столичаните Георги Тодоров и Цветан Трифонов. Допълнителни асистент-арбитри са Цветан Кръстев и Радан Мирянов, и двамата от Варна, а четвърти рефер е Мартин Маргаритов от Пловдив. Дежурен делегат на БФС е Красимир Кръстев от Сливен, а работата на съдиите ще бъде оценена от Кольо Данев от Варна.

Берое и Славия ще излязат помежду си за 97-и път в история на „А" група, като досега „заралии" имат 33 победи и са отстъпили 45 пъти, а 18 са двубоите, завършили наравно. Головата разлика е 115:172, в полза на „белите".