През днешния ден бившата №7 Никол Вайдишова ще се завърне официално на корта, а това ще се случи на ITF турнира "Coleman Vision Tennis Championships", който е с награден фонд $75,000 и се провежда в Албакърки (САЩ).

Чехкинята ще започне участието си директно от основната схема, след като получи WC от страна на организаторите, а нейна съперничка в първия ѝ двубой от 2010 г. насам ще бъде Сесил Каратанчева, с която в миналото се подготвяха заедно в академията на Ник Болитиери. До този момент двете имат само един изигран мач помежду си, приключил с победа за българката - 7:5 6:2 на финал на турнир за девойки през далечната 2004 г.

Срещата между Вайдишова и Каратанчева е втора в програмата на Централния корт, ще започне днес около 20:30-21:30 ч. българско време и ще може да се наблюдава на живо в интернет. Победителката ще си осигури десет точки за световната ранглиста, а на осминафиналите ще срещне Джулия Коен или третата поставена Йохана Конта.

Припомняме ви, че преди изненадващото си отказване през 2010 г. Никол Вайдишова бе една от изгряващите звезди на женския тенис, след като само на 17-годишна възраст успя да влезе в Топ 10 на ранглистата. Чехинята дори успя да се изкачи до №7 в света, след като спечели шест титли и достигна до полуфиналите на Australian Open и Ролан Гарос, както и до два четвъртфинала на Уимбълдън.