Мениджърът на Димитър Бербатов - Емил Данчев коментира пред Topsport.bg дали има начин футболните агенти в страната да подпомогнат намиращия се в сериозна криза гранд Левски.

Данчев е президент на Асоциацията на футболните агенти в България, в която членуват всички наши най-реномирани представители на тази елитна прослойка от европейския и световен футбол.

Ето и мнението на самия специалист:

„На Левски, ЦСКА и въобще всички наши водещи, а и не само водещи клубове, е добре да се помага. Особено в моменти на такава криза, каквато е налична на „Герена" сега.

Нека всеки се включи с каквото намери за добре и според възможностите си, защото трябва да запазим реномето и качеството на нашия си футбол. Ако нивото ни е високо, ако има постижения и успехи, за всички нас, които сме част от този спорт, ще е добре.

Нашата асоциация не може пряко да се намесва в случаи като този, в който се намира Левски. Ние обаче можем да подпомогнем тимовете, които се нуждаят от подкрепа с качествени, сериозни трансфери. Замислете се каква голяма част от задълженията на който и да било отбор в страната ни, може да бъде изчистена с един голям трансфер, с една успешна сделка.

Има добри изгледи за много от българските футболисти да заиграят в реномирани отбори. За целта обаче ще е необходимо да ги има и постиженията, за да разполагаме с нужните аргументи за осъществяване на сделка.

Надявам се нещата не само в Левски, но и въобще в целия ни футбол да се оправят и да имаме качественото, конкурентоспособно първенство, което всички искаме".