Решителните битки в Шампионската лига започват тази вечер. С изиграването на срещите от четвъртия кръг, идва своеобразното „Време разделно", тъй като в повечето групи вече стават ясно кои отбори ще продължат на четвъртфиналите, кои отпадат и кои ще се преместят в Лига Европа през пролетта.

ГРУПА „А"

В първа група нещата сякаш отдавна изглеждат предрешени. Лидерите Порто и Пари Сен Жермен са без конкуренция, като на практика киевското и загребското Динамо ще определят кой измежду тях ще заеме третото място.

Тази вечер французите приемат хърватите, като изходът на този мач е повече от предвидим. Не така стои въпросът със сблъсъка в украинската столица, където Порто може да загуби първи точки. Дори и това да стане обаче, „драконите" изглеждат сигурни за 1/8-финалите.

ГРУПА „В"

Тук се получиха две „2"-ки в предния кръг и нищо чудно сега отново да стане така. Любителите на спортните залози масово са на мнение, че „топчиите" ще си върнат за поражението преди две седмици.

В другия мач Олимпиакос сякаш ще има по-трудна задача днес срещу Монпелие. Гърците успяха да изненадат френския шампион в миналия кръг, но сега Монпелие вече знае какво да очаква.

ГРУПА „С"

В група „С" ситуацията е доста по-комплицирана. При нова загуба на гранда Милан от Малага, „росонерите" ще се доближат до отпадане от турнира. Андалусийците, от своя страна, на практика са сигурни за осминафиналите, и съществува възможност да играят доста по-отпуснато на „Сан Сиро".

Трансферният хит Зенит пък продължава да изпитва трудности. Ако днес питерци не успеят да надиграят Андерлехт, то единственият им шанс за класиране ще трябва да мине през успех над Милан в Италия.

ГРУПА "D"

„Групата на смъртта" напълно оправдава името си до този момент. Още тази вечер може да стане ясно, дали един от големите фаворити в турнира - Манчестър Сити ще излети от борбата рано-рано.

„Гражданите" приемат Аякс, след като паднаха в Амстердам преди 14 дни. Шампионите на Англия имат само точица от трите си срещи досега и ако не успеят отново да спечелят, съдбата им изглежда предрешена.

Аякс, от своя страна, няма нищо за губене. Тимът на Франк де Бур се представя, както обикновено, колебливо през есенния полусезон и винаги е способен на изненади.

„Аякс винаги е имал шанс срещу английски отбори. Това се видя и миналата година срещу Манчестър Юнбайтед, когато спечелихме като гости", заяви Де Бур.

В другия мач от групата, Реал приема Дортмунд, като хората на Жозе Моуриньо имат да си връщат на немците. Това обещава да бъде и гвоздеят на програмата в Лигата тази вечер.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА