Няма спор, че Лудогорец е отличникът сред българските отбори по време на зимната си подготовка. И тук обръщаме повече внимание на резултатите на тима по време на лагера в Турция. Защото тимът на Георги Дерменджиев постигна страхотни резултати срещу силни отбори. Два мача впечатлиха всички. Става дума за две тройки - вкарани във вратите на Стяуа и БАТЕ. Изглежда, че най-силният мач на Лудогорец бе именно срещу румънския гранд. Там видяхме отлични комбинации, красиви голове и убедителен успех. Но може би успехът срещу БАТЕ Борисов със същия резултат е по-ценен. Все пак тук говорим за отбор, който е редовен участник в груповата фаза на Шампионската лига и само преди няколко месеца победи италианския Рома.

Да, беларусите са по-назад в подготовката от Лудогорец, но всички знаем колко класен съперника са те. Въпреки това обаче „орлите" ги разпиляха. А защитниците им изглеждаха като малки деца срещу скоростта и техниката на Вандерсон, Марселиньо, Кафу и компания. Комбинациите за попаденията бяха изключителни, завършващите удари - също. Що се отнася до мелето в края на мача, тези неща изглеждат нормални. Все пак тук можеш да изпуснеш своите нерви, защото няма да пропуснеш двубои заради картони. Отделно от това, в края на толкова дълъг лагер играчите са изнервени и ги е страх да не получат контузии точно преди началото на пролет ния полусезон.

Гледайки представянет догорец срещу БАТЕ, виждам, че „орлите" възвърнаха самочувствието си. Именно то пострада сериозно след падането от Милсами. Това е една от най-добрите новини за Георги Дерменжиев.