Отборът на Пирин бе на косъм от голямата изненада на кръга. Надъханите „орлета" на Наджи Шенсой дадоха максимален отпор на кандидат-шампионите от Литекс и изкопчиха точката на своя стадион „Христо Ботев" (1:1). Допълнителна радост за благоевградчани бе и краят на головата суша, приключила с попадението на Башлиев в 31-ата минута. Той беше факт не и без идиотската проява на бразилския вратар Винисиус Баривиера.

Литекс все пак спаси честта си и не допусна изненадваща загуба. „Вина" за това отново имаше „златната" резерва Бьорн Йонсен, който с глава оформи крайния резултат в 75-ата минута. Хиксът сериозно обърква плановете на „оранжевите", като е много вероятно да изостанат с още няколко точки от конкурентите за титлата Левски и Лудогорец.

Минута преди първия съдийски сигнал, Наджи Шенсой събра своите футболисти и им каза няколко мотивиращи слова. Те сякаш постигнаха желания ефект, тъй като „орлетата" стартираха с огромно желание и раздаване по целия терен.

Надъханата игра на домакините можеше да даде резултат в 22-ата минута. Маркиньос напомни за най-добрите си дни, след като напредна през центъра и пусна вдясно към нахлуващия Башлиев. Бившият бранител на Левски опита моментален изстрел, но Винисиус бе излязъл предвидливо и изби в ъглов удар.

Публиката в Благоевград доживя третия гол на Пирин в "А" група през този сезон. Това се случи точно след половин час игра и дойде с любезното съдействие на съперниковия вратар-Винисиус Баривиера. Капитанът на домакините Александър Башлиев понечи да изсипе топката доста безцелно в полето на Литекс. На пръв поглед коженото кълбо трябваше да бъде уловено с лекота от Баривиера, но бразилецът сътвори уникална глупост и по комичен начин допусна тя да мине зад неговата голлиния.

Хората на Шенсой започнаха втората част дълбоко прибрани в своята половина. Това отвори сериозни пространства за техния опонент, който набързо създаде няколко много опасни ситуации. В 50-ата минута, Данило Асприля направи традиционния си рейд по крилото, който завърши с остро центриране. Диого Виана остана непокрит и с глава имаше уникалния шанс да се разпише. За негова зла участ, ударът му попадна точно в обсега на Краси Костов.

Младият страж отново бе на висота и след още осем минути, след като една отбита топка попадна в краката на Арсенио, който с мощен изстрел без малко не изравни резултата.

В опит да промени събитията на терена, Регекампф пусна в игра Бьорн Йонсен. Таранът моментално притесни отбраната на Пирин, след като в 70-ата минута негов диагонален изстрел мина на сантиметри от страничната греда.

След като не си взеха поука за заплахата "Йонсен", пиринци бяха принудени да изпият горчивата чаша до дъно. 15 минути преди края, Арсенио центрира акуратно в наказателното поле на Пирин. Янко Сандански изпусна Бьорн Маарс и за нападателя не остана нищо друго освен да се разпише с глава.

До края обратът можеше да бъде пълен, но голаджият Йонсен този път стреля разочароващо в ръцете на Костов.

В следващия кръг Литекс има домакинство на директните си конкуренти за призовите места от Славия. Пирин има наглед много тежко гостуване на шампионите от Лудогорец.

ПИРИН-ЛИТЕКС 1:1 (Развой на срещата по минути)