Григор Димитров записа две рутинни победи по пътя си към третия кръг на US Open, а там ще се изправи срещу друг представител на младото поколение в лицето на намиращия се в страхотна форма през последните месеци Давид Гофен. Белгиецът пристигна в Ню Йорк, печелейки 25 от последните си 26 срещи, а единственото поражение му бе нанесено от Йежи Янович на четвъртфиналите в Уинстън Салем през изминалата седмица.

"Никога досега не бях печелил 25 поредни мача, а сега достигнах за първи път в кариерата си до третия кръг в Ню Йорк. Участвах на първия чалънджър в Холандия единствено за да натрупам увереност, а още в първите няколко мача срещнах сериозни затруднения. Успях да спечеля първия турнир, след което и втория, а нататък просто продължих да играя добре", коментира Гофен.

"Спечелих много мачове през последните месеци, но все още нищо не е приключо и защо да не успея да го направя отново в следващия ми двубой? Много съм доволен от начина, по който играх днес", добави белгиецът, който във втори кръг се наложи с рутинното 6-4 6-2 6-0 над Жоао Соуса, но сега го очаква далеч по-сериозно препятствие в лицето на Григор Димитров.

"Предстои ми труден мач срещу Григор, но аз нямам какво да губя и ще дам всичко от себе си, за да победя. Ще бъде вълнуващ двубой, който по всяка вероятност ще е на голям корт, така че се надявам атмосферата да бъде добра. Ще се опитам да бъда агресивен и да играя по начина, по който го правих през цялото лято", завърши Гофен, който е загубил всяка една от предишните им три срещи.