Иво Карлович продължава напред на тенис турнира в Малайзия. Третият поставен в схемата доста се поизмъчи с 95-ия в световната ранглиста Николоз Басилашвили, като трябваше да изиграе оспорван трисетов мач, но в крайна сметка спечели със 7:5, 4:6, 6:3.

Хърватинът започна с ранен пробив за 2-0, но грузинецът се върна в сета с брейк в петия гейм, а решителният си удар нанесе в 12-ия, когато се възползва от втория сетбол. Басилашвили обаче допусна отпускане на старта на втория сет и 36-годишният му опонент се възползва, за да поведе с ранен брейк, оказал се достатъчен за сета.

Решителната част вървеше без пробиви до 8-мия гейм, в който Карлович спечели подаването на опонента си, след което при свой сервис затвори мача. Доктор Иво завърши с 18 директни точки от сервис и се доближи само на 48 аса до рекорда на Горан Иванишевич.

В следващия кръг Карлович се изправя срещу Ник Кириос.

„Срещу Карлович ще е трудно - коментира Кириос предстоящия си мач. - Той има най-добрия сервис в нашия спорт. Аз трябва да се погрижа да печеля своите подавания и все някъде ще ми изникне шанс, но трябва да съм готов."

Карлович и Кириос са играли веднъж помежду си - на тазгодишния Australian Open, когато хърватинът победи.