"В момента има организирана кампания от хората на Тодор Батков срещу ЦСКА", заяви Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА на среща с феновете в Правец. Бившият вицепремиер разкри още, че лъжите и интригите, които се пишели за "армейците", имали за цел да влошат атмосферата в тима, предаде "Дарик радио".

Тодор Батков"Уплашили са се яко! Нещо ги притеснява. Особено този с мустака. Решили сме да не му отговаряме, даже няма да му кажа псевдонима, с който го наричат нашите фенове. Мога да потвърдя обаче, че те продължават да лъжат", каза още Томов.

Шефът на 30-кратните шампиони заяви, че според него футболистите на ЦСКА трябва да играят всеки мач с "червения" екип като за финал на световно първенство.

"Всеки мач те трябва да се доказват. Мотивацията на играчите ще бъде възнаграждавана подходящо. Футболистите имат право да получават такива заплати, тъй като кариерите им са кратки, а и ги гледат хиляди хора. ЦСКА е място за звезди. Отборът обаче не се гради за месец или два. Ние вярваме на сегашните ни футболисти, но усетим ли двойна игра или нещо съмнително, тогава ще се разделим с тях", предупреди Томов.

"Искам на мача с Левски 20 000 червени знамена. Ако на 7 април победим в дербито, мисля че имаме предпоставки да спечелим титлата. Най-важното е да победим в този мач", призова шефът на "армейците" към феновете.

На специална церемония, организирана от фенклуб "Червена радост" от Правец, пък кметът на града, където "червените" се подготвят за пролетния дял на първенството, връчи почетни плакети на Александър Томов, старши треньора Пламен Марков и капитана на ЦСКА Валентин Илиев. Градоначалникът пожела "армейците" да му върнат жеста, като през лятото му връчат звезда, на която е изобразена 31-ата титла на клуба.

Запитан от феновете дали е подписал новия си договор, бранителят заяви, че това все още не се случило, но се надява съвсем скоро контрактът да бъде факт.

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Гарибов раздаде на играчите новите дебитни карти, където вече са им преведени дължимите заплати.

Контролата, която "армейците" ще изиграят на 27 януари срещу Марек, ще се играе на базата на ЦСКА в Панчарево.

В същото време пък звездата на "червените" Велизар Димитров продължава да боледува от грип и днес не взе участие в тренировъчния процес. По всяка вероятност халфът ще пропусне утрешната тренировка с Видима Раковски. Вратарят Ивайло Петров пък вече поднови заниманията със съотборниците си.