Новата година стартира по възможно най-добрия начин за Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи" сложиха край на едно тягостно очакване. Момчетата на Луис Ван Гаал постигнаха първа победа от 21 ноември, след като триумфираха при домакинството си на Суонзи с 2:1.

Двубоят се разви доста трудно за гранда, който поведе  веднага след почивката чрез Марсиал. Сигурдсон изравни в 70-ата, а всичко на „Олд Трафорд" бе решено от Уейн Руни. Капитанът напомни за най-добрите си дни в 78-ата минута, когато техничен негов изстрел донесе така важната победа. По този начин Юнайтед събра актив от 33 точки, с който се доближи на само два пункта от четвъртия Тотнъм. „Шпорите" обаче са с мач по-малко. Успехът днес е много важен и за мениджъра Луис Ван Гаал, който с всеки изминал двубой се отдалечава от уж сигурното уволнение.

Възходът в играта на Юнайтед бе видим през първата част. Възпитаниците на Луис Ван Гаал демонстрираха огромно желание за победа, пресирайки своя опонент дълбоко в неговата половина. Активен по фланга отново бе Антони Марсиал, който на няколко пъти навлезе мощно в полето на Суонзи, ала така и не съумяваше да отправи голов удар или акуратно подаване.

Уейн Руни също се стараеше много, като при една открила се възможност пред него, той прати топката от външната страна на мрежата. Добро положение се откри и пред Хуан Мата, който можеше да реализира в 42-ата минута. „Червените дяволи" изпълниха бързо един фаул и коженото кълбо попадна в краката на непокрития испанец. Първоначалният опит на Хуан срещна тялото на бранител, а при последвалия втори, Фабиански бе на мястото си и улови.

Усмивките на „Олд Трафорд" бяха факт в 46-ата минута, когато Юнайтед заслужено поведе в резултата. Ашли Йънг се включи отлично по крилото, след което центрира някъде на дузпата. Уейн Руни се размина с това да отправи изстрел, но от втора позиция дебнеше Марсиал. Младият французин отправи прекрасен удар с глава, който не остави никакви шансове на „лебедите".

Малко след това преднината на домакините можеше да бъде и два гола, но Уейн Руни отправи прекалено слаб изстрел. Суонзи демонстрира характер в 64-ата минута, след като Андре Аю съумя да стреля с глава, ала за негово съжаление той намери лявата греда на безпомощния Де Хеа. Хората на Ван Гаал обаче не си взеха нужната поука и логично бяха наказани в 70-ата минута.  Моду Бароу асистира по отличен начин на исландеца  Сигурдсон, който от близка дистанция с глава успя да направи 1:1.

Радостта на уелския гост обаче бе само 8 минути. Юнайтед отново поведе в резултата след дългоочакваното попадение на Уейн Руни. Уаза демонстрира виртуозната си техника, след като технично с пета се възползва от перфектната асистенция на Антони Марсиал. Гениалният му гол сякаш пречупи устрема на „лебедите", които до края не успяха да стигнат до нов изравнителен гол и така инкасираха своята девета загуба за сезона. Юнайтед пък сложи край на черната си серия от 8 поредни мача без победа.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД-СУОНЗИ 2:1

1:0 Марсиал (46'), 1:1 Сигурдсон (70'), 2:1 Руни (78')

СТАДИОН: „Либърти Стейдиъм"

СЪДИЯ: Джон Мос

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Смолинг, Джоунс, Швайнщайгер, Йънг, Мата, Шнайдерлин, Блинд, Ерера, Руни, Марсиал (резерви: Ромеро, Депай, Карик, Фелайни, Макнеър, Дармиан, Перейра)

СУОНЗИ: Фабиански, Тейлър, Уилямс,Ранхел, Фернандес, Раутлидж, Корк, Ки, Бритън, Сигурдсон, Аю (резерви: Нордфелдт, Амат, Гомис, Монтеро, Гримс, Ноутън, Бароу)



All Goals HD - Manchester United 2-1 Swansea... by Gol-Live