ЦСКА подновява битката за титлата утре. Армейците гостуват на Локомотив (София) в среща с голям заряд. Най-вероятно това ще бъде и най-посетеният мач от кръга, като на стадиона се очакват над 5000 зрители. Ужасното състояние на тревното покритие, доколкото изобщо може да се говори за такова, притеснява сериозно треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, пише "Тема Спорт".

Специалистът е пратил свой човек да инспектира терена в квартал "Свобода", който му е предал информация от първа ръка. Играчите на "червените" вече са предупредени, че в този мач ще има повече битка и по-малко футбол, като статичните положения може да изиграят ключова роля за крайния изход.

ЦСКА проведе зимната си подготовка при отлични условия, а добрата новина за Стойчо Младенов е, че титулярите от есента бяха опазени от контузии. Жертви все пак имаше - Еденилсон е аут до края на сезона, но той така или иначе бе периферна фигура, а капитанът Валентин Илиев ще почака още около месец и половина, преди да се завърне на терена. Бранителят обаче е в лазарета от октомври насам, така че това не е новина за Младенов.

По този начин наставникът има богат избор за стартовия състав. Заедно с четирите нови попълнения, които попадат в групата - Уваренко, Бръкляча, Фортеш и Николич, треньорът разполага с по две опции за всеки пост. Въпреки това Стойчо ще заложи на изпитания състав от есента.

Вратар ще е Дивиш, а отбраната ще е във вече изпитаната подредба - Василев отдясно, Оршулич и Тунчев в центъра и Кукоч отляво. Единствената дилема пред Младенов е за партньора на Маркиньос в центъра на хафовата линия. С шансове 50 на 50 за титулярно място са Сънди и Бръкляча, дилема която Младенов ще разреши след тренировката днес.

В офанзивен план промени не са предвидени - дясно крило ще е Силва, ляво Соарес, а зад нападателя Жоаким ще действа Фелипе. В хода на двубоя в игра се очаква да се появят Николич и Фортеш.