С гол на резервата Дидие Дрогба в 74-ата минута отборът на Челси трудно победи с 1:0 закъсалия Нюкясъл на "Стамфорд Бридж" и се доближи на 5 точки от водача в класирането Манчестър Юнайтед.
Юнайтед има 44 точки, а шампионите са с 39. Трети излезе Арсенал с 29 точки след успеха над Уигън като гост с 1:0.

Мениджърът на "сините" Жозе Моуриньо бе дал почивка на титулярната двойка в атаката Дрогба и Андрий Шевченко, но трябваше да ги пуска по спешност в игра през втората част, след като гостите заплашваха да отмъкнат точка от Лондон.

Домакините започнаха добре мача и още в началото Саломон Калу пропусна да намери целта от десетина метра след пас на Ариен Робен. 

Нюкясъл обаче създаде най-чистото положение преди почивката. В 16-ата минута Джеймс Милнър центрира от корнер и Антоан Сибиерски нацели напречната греда с удар с глава от 6 метра.

След почивката Челси увеличи натиска и стигна до безценното попадение. Неуспешен опит за удар на Шевченко след пас на Робен в наказателното поле прати топката в краката на Дрогба, който преодоля Шей Гивън и записа деветия си гол за сезона във Висшата
лига, за да се изравни с лидера при стрелците Нванкво Кану от Портсмут.

Това бе общо 15-и гол за нападателя от Кот Д'Ивоар за сезона във всички състезания, а Челси продължи серията си от 53 поредни мача без загуба в първенството на собствен терен.

Късен гол на Емануел Адебайор донесе трите точки за Арсенал при гостуването на Уигън.

Възпитаниците на Арсен Венгер достигнаха до успеха с 1:0 две минути преди края и се изкачиха на трета позиция, но на 15 точки зад Манчестър Юнайтед.

Първото полувреме бе равностойно с малко положение и пред двете врати. След почивката обаче гостите създадоха повече опасности и заслужено достигнаха до победата в края.

Все пак в 47-ата минута Анри Камара изведе Емил Хески сам срещу вратаря Йенс Леман, но бившият английски национал се подхлъзна в решаващия момент и позволи на германския страж да отрази опасността.

Арсенал упражни натиск и Крис Къркланд трябваше да се намесва решително след удари на Жулио Баптища и Адебайор. 

Две минути преди края и Къркланд нямаше шанс, след като Сеск Фабрегас намери нападателя от Того в чиста позиция и той не пропусна да вкара петия си гол за сезона.