Албанският национал от Литекс Армандо Ваюши снощи беше в епицентъра на екшъна в Белград. Скандалната евроквалификация Сърбия - Албания не завърши заради развято знаме на "Велика Албания". Футболистът на домакините Стефан Митрович свали флага, но след това бе нападнат от албанските играчи и се заформи меле на терена, където нахлуха и сръбски фенове.

"Беше страшно! Най-важното е, че се прибрахме живи и здрави в Албания. Сега съм в Тирана, след няколко часа летя към България и утре подновявам тренировки с Литекс. Обстановката в Белград не позволяваше да се играе футбол. Беше като на война. Целият стадион беше пълен със сръбски фенове. Ние нямахме привърженици по трибуните, само делегацията ни от 50-ина човека, която беше във ВИП-а. Изобщо не трябва да се твърди, че наш фен е управлявал безпилотното самолетче, което развя албанското знаме", коментира Ваюши пред агенция БЛИЦ.

"Бях на пейката с другите резерви, но когато стана спречкването в центъра на терена, всички скочихме. В този момент на игрището започнаха да нахлуват фенове, удряха ни, което се вижда и от кадрите. После побягнахме към тунела, никой обаче не ни предпазваше, дори напротив - полицаите ни биеха! Точно преди да вляза в тунела бях ударен от един полицай с палка. Нацели ме в коляното, но не е нищо сериозно. След това нямахме проблем да се придвижим до аерогарата. Вината е на УЕФА. Как ще ни слагат в една група със сърбите? Изобщо не трябваше да го позволяват това нещо. Сега трябва да ни присъдят три точки. Вземаме служебна победа и продължаваме битката за класиране на Европейското", добави той.

В събота от 19:30 часа Ваюши и съотборниците му се изправят срещу ЦСКА на "Армията".