За първи път след Мондиала във Франция през 1998 г. президентът на ФИФА Сеп Блатер няма да връчи купата на отбор световен шампион в турнир под егидата на ръководената от него централа. 78-годишният швейцарец обяви, че няма да награди първенеца от световното за жени до 20 години. Финалът е в неделя в Монреал.

Вместо в Канада, Блатер ще бъде в родната си Швейцария заради 100-годишния юбилей на отбора от родния му град Висп. Шефът на ФИФА е почетен чреч на едноименния футболен клуб и му помогна в организирането на зрелищен бенефисен мач за рождения ден.

На стадиона във Висп ще играят легендите на по-големия отбор от околността Сион срещу звезден тим на ФИФА, пише "Труд". На терена ще излязат знаменитият белгийски вратар Жан-Мари Пфаф, нигериецът Сънди Олисех, швейцарският голаджия Кубилай Тюркилмаз и двама футболисти №1 в света - либериецът Джордж Уеа и бразилецът Роналдо.

"Всички звезди идват без пари - похвали се Блатер. - Само с Роналдо трябваше да сключа сделка. Той каза, че ще пристигне, ако и аз играя 10 минути...".