Димитър Кутровски се класира за четвъртфиналите на фючърса с награден фонд $15,000 в Гатино (Канада), след като в двубой от втори кръг не остави особени шансове на представителя на домакините Павел Краиник (№913), надигравайки го с 6:2, 6:2.

"Днешният ден бе добър за мен. Играх на добро ниво срещу Павек Краиник и спечелих с 6-2 6-2. За съжаление партньорът ми на двойки трябваше да се откаже, така че няма да играя повече на двойки през тази седмица, но ще мога да се фокусирам върху сингъла", коментира във Фейсбук миналогодишният финалист, който в следващата фаза ще срещне вторият поставен Даниел Нгуен (№274).

Дими Кутровски не успя да се включи в състава на България за Купа "Дейвис", но подобно на Григор Димитров пожела успех на националите. "Искам да пожелая успех на "Дейвис къп" отбора този уикенд срещу Латвия. Можете момчета, покажете им кой е по-добър (ние сме по-добрите между другото)", написа втората ни ракета.

Междувременно Петя Аршинкова си осигури място на четвъртфиналите в състезанието с награден фонд $10,000 в Анталия (Турция), след като се наложи с 6:0, 7:5 над белгийката Елке Леменс (№753). В спор за място на полуфиналите 16-годишната ни надежда ще срещне седмата поставена Кристина Дину (№462), а това ще бъде втори мач помежду им, след като преди няколко седмици българката надви румънката.