Френският актьор с руски паспорт Жерар Депардийо и нашата тенис звезда Григор Димитров пристигнаха заедно с полет от Париж малко след 14,00 часа. Точно преди тях пък си тръгна за Москва Михаил Турецкий, чийто хор имаше концерт у нас миналата вечер, съобщи "24 часа"

Депардийо идва за снимките на швейцарско-българската продукция с работно заглавие "Пътуването". Звездата излезе през ВИП-а към 14,30 часа, където бе посрещнат от актрисата Деси Тенекеджиева. Тя ще бъде в главната женска роля.

Французинът се появи с цигара в ръка, облечен с черен костюм и лилави мокасини. След като разпалено обсъждаше нещо с асистентката си и още няколко посрещачи, той се качи в черна лимузина. Докато влизаше, каза само, че се чувства добре и в Русия много му харесва. Автомобилът, вместо да отпраши към хотела, спря на паркинга и остана там близо 30 минути. Към 15 часа един от посрещачите пристигна с два паспорта в ръка. Обясни, че проблеми с документите са забавили Депардийо. "Трябваше да му ударят печат", допълни мъжът. Асистентката на актьора донесе две не много големи пътни чанти и най-после успяха да тръгнат от летището.

Веднага след това служител на ВИП-а започна да изнася куфари, голям спортен сак и тенис ракетите на Григор Димитров, които бяха качени в бял автомобил.

Десетина минути по-късно се появи и тенис звездата. Обясни, че ще почива известно време в България, а после някъде навън. Каза, че се е запознал с Жерар Депардийо, защото са седели в самолета един до друг. А на въпроса кой на кого е дал автограф през смях добави: "Аз на него."