Отборите на Литекс и Локомотив (София) излизат днес в Ловеч в пряк двубой за място в първата шестица. И ако за "оранжевите" попадане в топ 6 след края на редовния сезон е програма минимум, то локомотивци се представят над очакванията на фенове и специалисти, като до момента имат с точка повече от прекия си съперник, а освен това го победиха в началото на първенството с 2:0.

Наставникът на Литекс Красимир Балъков ще направи някои рокади в състава след загубата от ЦСКА в миналия кръг. Вместо младите Румен Руменов и Кристиян Малинов като титуляри се очаква да започнат Омар Косоко и Армандо Ваюши. Данило Асприля отново ще действа по дясното крило, а на върха на атаката ще играе Вилмар Джордан.

Треньорът на "железнчарите" Димитър Васев ще пусне в предни позиции само тунизиеца Ламжед Шехуди, но той ще разчита на активна подкрепа от крилата Владислав Романов и Даниел Генов. Статистиката дава солидно предимство на Литекс.

Ловчанлии имат само една загуба от "червено-черните" у дома - 1:2 в края на сезон 2012/13, когато Локо се бореше за оцеляването си в "А" група.

Вероятни състави:

ЛИТЕКС: Винисус; С. Попов, Менди, И. Миланов, Недялков; Златинов, Колев; Асприля, Косоко, Ваюши; Джордан
Старши треньор: К. Балъков

ЛОКОМОТИВ: Митрев; Елтон, Бранеков, Ранджелович, Трифонов; И. Иванов, Том; Генов, Ливраменто, Романов; Шехуди
Старши треньор: Д. Васев

Съдия: Станислав Ставров

Стадион: Градски в Ловеч