След края на квалификацията за Голямата награда на Австралия първите трима споделиха мнението си за изтеклата сесия и очакванията си за утрешното състезание.

"Не можех да си пожелая по-добро начало на сезона. Страхотно е, че аз и Хейки сме сред първите пилоти на старта утре. През първата фаза на квалификацията имах проблеми с трафика, но накрая, когато останаха само 10 коли всичко беше добре.
Промяната в правилата и отмяната на тракшън контрола ще направи още по-интересно утрешното състезание, защото всичко ще зависи само от пилотите, а не от машините. Ще стартирам от първа позиция и се надявам да я задържа възможно най-дълго", заяви победителят Люис Хамилтън.

Робърт Кубица от БМВ-Заубер, който спечели второто място също изказа задоволство от постигнатото.

"Втората позиция е страхотна за мен. Имах възможност и за по-добър резултат, но един непреценен риск ми струваше ценно време. Има много голямо развитие в нашия екип. Всички работят сериозно и правят всичко възможно да избегнем грешките и да ставаме все по-добри. През тази година колите са по-бързи, но по-трудни за управление и за настройка", заяви Кубица.

Съотборникът на Хамилтън Хейки Ковалайнен също заяви, че е доволен от третата си позиция.

"В края на състезанието не успях да направя най-добрата си обиколка и това ми попречи. Миналата година не стартирах добре тук, но тази позиция днес ми дава основание за оптимизъм. Всички в отбора работят здраво и аз смятам, че ще се представим страхотно утре", завърши Ковалайнен.