Отборът на Левски постигна първата си победа на турска земя. Възпитаниците на Стойчо Стоев разбиха с класическото 3:0 шампионите на Азербайджан от Карабах.

Вековниците изиграха много добър мач, който обаче бе опорочен от турския арбитър Бурак Дегез. Реферът раздаваше дузпи на поразия, свирейки по две за българи и азери. Голяма част от тях бяха доста странни, което води до леки съмнения за опит на манипулиране на този спаринг. Добре изпипан метод от тамошните  рефери с цел бързо и лесно лично  забогатяване.

Чисто спортно-технически, левскарите впечатлиха с бързи атаки и технични отигравания. Два гола за столичани отбеляза Валери Домовчийски. Един от тях бе от дузпа, а вторият падна след неразбирателство в отбраната на Карабах. Класиката пък бе оформена от Антонио Аниете, който в стил „Паненка" също вкара от наказателен удар.

Отличен мач за Левски изиграха двамата вратари Пламен Илиев и Боян Йоргачевич, които спасиха по една дузпа, давайки сериозна заявка за титулярното място под рамката на „синята" врата.

Следващата контрола на софиянци е след четири дни, когато съперници ще бъдат молдовците от Милсами.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

0'-Веско Минев е получил травма по време на загрявката за тази контрола. Така на негово място в стартовия състав се появява новото попълнение-Сашо Александров.

1'- Начало на срещата

4'- ДУЗПА ЗА КАРАБАХ! Играч на Левски игра с ръка в собственото си наказателно поле и реферът Бурак Дегез посочи "бялата точка"

4'- ПЛАМЕН ИЛИЕВ СПАСЯВА! Тигъра напомни за най-добрите си години, след като отрази изстрела на съперников играч

7-ДУЗПА И ЗА ЛЕВСКИ! Антонио Аниете навлезе мощно в наказателното поле на Карабах и бе грубо съсечен от бранител на азерите. Турският рефер реши да върне жеста и този път свити дузпа за вековниците.

7'-ГООЛ ЗА ЛЕВСКИ! 1:0! ДОМОВЧИЙСКИ! Валери реализира хладнокръвно наказателния удар, залъгвайки в другия ъгъл Шехич!

18'-Домовчийски бе близо до втория си гол в срещата, ала ударът му премина покрай вратата на Карабах.

19'-ГРЕДА ЗА ЛЕВСКИ! Младият Божидар Краев напомни за себе си, след като отправи много плътен изстрел, който се отбира в гредата на Карабах. Силни минути на "сините" футболисти.

20'-Отговорът на азерите не закъсня. Надиров опита късмета си с удар от средна дистанция, който обаче бе уловен с лекота от Пламен Илиев.

26'-Намик Елсегеров беше на път да разпечата "синята" врата. Вратарят на Левски беше на мястото си и майсторски изби.

40-Отборът на Карабах налага сериозен натиск в края на полувремето. Всички опасности идват от зоната на Сашо Александров, който играе на непривичния за него ляв фланг на отбраната.

45''-КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

46'-Играта се подновява

47'-ГООЛ ЗА ЛЕВСКИ! 2:0! ВАЛЕРИ ДОМОВЧИЙСКИ! Бившият национал се възползва от неразбирателство между стража Шехич и бранителя Решад Садигов, и на празна врата с лекота удвои преднината на вековниците.

49'-ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! 3:0! АНТОНИО АНИЕТЕ! Отборът на Левски сътвори много бърза атака с по едно докосване, която хвърли в тотален шах неориентираните азери. Топката попадна в Домовчийски, който от няколко метра стреля в ръката на капитана Карабах и реферът Дегез даде втора дузпа за Левски, и общо трета в контролата. Антонио Аниете застана зад топката и в стил "Паненка" направи 3:0!

53'-АНИЕТЕ! Испанецът имаше чудесна възможност да отбележи и второто си попадение в мача, ала този път техничното му хрумване не доведе до ггол в мрежата на Шехич.

69'-ЧЕТВЪРТА ДУЗПА В МАЧА! ТУРСКИЯТ РЕФЕР ОПОРОЧАВА МАЧА! Този път тя бе за Карабах, но азерите отново не успяха да отбележат! Този път наказателен удар спаси другият „син" страж-Боян Йоргачевич, който хвана ъгъла на бразилеца Диас

78'-Азербайджанският шампион все пак можеше да достине до почетен гол, но с пореден пропуск се отличи техният централен нападател.

90'-Край на мача!

ЛЕВСКИ-КАРАБАХ 3:0

1:0 Домовчийски-дузпа (7'), 2:0 Домовчийски (47'), 3:0 Аниете-дузпа (49')

СТАДИОН: "IC Santai", Анталия

СЪДИЯ: Бурак Дегез (помощници: Али Онер, Бурак Агуамиз)

ЛЕВСКИ: Пламен Илиев, Роман Прохазка, Борислав Стойчев, Емил Нину, Сашо Александров, Стефан Велев, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Луис Педро, Божидар Краев, Валери Домовчийски

КАРАБАХ: 13. Ибрахим Шехич, 2. Кара Карайев, 5. Максим Медведев, 10. Муарем Муарем, 14. Решад Садигов, 17. Вюкар Надиров, 20. Ричард Алмейда, 25. Анис Аколи, 41. Лерой Джордж, 55. Бедави Хюсеинов, 99. Намик Елесгеров