Крилото на Левски-Либан Абди опроверга информацията, дадена от Антонио Аниете, че обстановката в съблекалнята не е добра след изпадането на отбора от топ 6. Той заяви, че "сините" сами са си виновни за изпадането от първата шестица и обеща, че ще се реваншират на феновете със спечелването на Купата на България.

"Всичко е нормално, настроението е добро. Наистина нямахме късмет да попаднем в Топ 6, което разочарова всички, но ние сме един добър отбор, пълен с млади и талантливи футболисти. Работим здраво и искаме да се доказваме във всеки мач. Имаме голяма цел - в полуфинала за Купата да се представим на ниво и да се класираме за финала", обясни Абди пред "Меридиан мач".

По отношение на мача "Ботев" - ЦСКА, изходът от който окончателно прати Левски в долната шестица, той заяви: "Гледах мача. Не ми се говори за феърплей, защото ние сме си виновни сами, че изпаднахме в долната шестица. Не бива да виним ЦСКА, защото това е друг мач, към който нямаме отношение. Левски не е в топ 6 заради резултатите, които е постигнал през първия полусезон. Няма как да разчитаме на друг отбор да ни върши работата, особено когато този отбор е ЦСКА", категоричен е сомалиецът.

На въпрос дали е вярно, че с другите зимни попълнения са искали да късат договорите си заради втората шестица, Абди отговори: "Не, в никакъв случай. Говоря само за себе си, но дойдох тук да се докажа. Аз и момчетата даваме всички за доброто на "Левски".

Крилото потвърди, че финансовите проблеми и тези с лиценза влияят на отбора, но тяхната работа е да дават максимума от себе си, а не да мислят за това. "Имаме спортен директор, имаме президент, както и увереност, че те ще се справят с финансовите проблеми", посочи играчът.

Либан Абди завърши оптимистично: "Сигурен съм, че имаме сили да победим Лудогорец и да спечелим Купата. Само трябва да играем нашата игра", каза той.