Тимът на Славия допусна поражение с 1:2 от отбора на Аполон (Каламария) в първата среща на четиристранния турнир "Плейстейшън". По този начин „белите” ще играят за третото място, докато днешният им противник ще спори за златото с победителя от започващия по-късно двубой между домакина ЦСКА и сръбския Борац (Чачак).

Първото полувреме пред около 60 зрители на стадион „Българска армия” започна равностойно като и двата отбора предпочетоха атакуващ футбол още от самото начало на срещата. Така в 4-ата пред гостите се откри отлична възможност да открият резултата. Жан Мари Сила обаче не успя да преодолее Армен Арбанцумян.

Две по-късно последва центриране в наказателното поле на Славия. Защитата на "белите" не успя да се ориентира по най-добрия начин, Фавали шутира, но топката мина встрани от вратата на Амбарцумян. Все пак играчите на Аполон успяха да наложат своето темпо на игра и съвсем заслужено диктуваха нещата на терена. В 28-ата минута дойде и първата по-сериозна опасност пред гръцката врата. Ивайло Симеонов стреля силно, но ударът му беше избит от Павел Ковач.

В 33-ата младият нападател на най-стария столичен клуб Димитър Воденичаров изпълни перфектен фаул, но топката срещна напречната греда. До края на полувремето и двата отбора си размениха по няколко удара, но така и не падна гол.

Втората част започна по-добре за Аполон, които отново се опитаха да наложат своето темпо. Две минути след подновяването на играта, пред Славия се откри отлична възможност да открият резултата на стадион "Българска арминя". Димитър Воденичаров получи топката вляво, стреля към вратата, но ударът му излезе в аут.

В 57-ата падна първият гол в срещата. След ъглов удар последва разбъркване в наказателното поле на Славия, защитата не се ориентира по най-добрия начин и свободният Уелингтон Гонсалес вкара за 1:0. В 63-ата в игра се появи националът Здравко Лазаров, за който това бе първи мач с бялата фланелка.

След попадението гостите вдигнаха оборотите и първо в 66-ата минута футболистите на Аполон претендираха за дузпа, след като топката срещна ръката на Стоян Георгиев, а две по-късно Амбарцумян успя да отрази шут на Гонсалес.

В 70-ата резервата Лазаров можеше да изравни, но изтрелът му с глава излезе в аут. Четири по-късно Алопон стигна до втори гол. Каралиопулос изпълни перфетен пряксвободен удар и удвои преднината на своя тим.

В 85-ата минута Мартин Керчев намали с далечен удар и оформи крайното 1:2 за Аполон (Каламария).

Славия: Амбарцумян, Кюмюрджиев, Георгиев, Кавдански, Лукашинович, Ив. Симеонов (69 - Керчев), Дюлгеров, Н. Петров (46 - Симонович), Орлинов (82 - Елтон ), Воденичаров (63 - Здравко Лазаров), Христов

Аполон (Каламария): Ковач, Фитанидис, Пападопулос, Саракацонос, Галанопулос, Самуилидис (46 - Караманлис), Гонсалес, Фавали (46 - Киридакис), Лазаридис (46 - Ланарис), Буши, Силла

Жълти картони: Петров (С); Самулидис (А)
Съдия: Николай Йорданов