Крилото на националния отбор Калоян Иванов подписа договор с Донецк и ще продължи кариерата си в баскетболния шампион на Украйна. Интерес към 205-сантиметровия варненец имаше и от елитния испански Естудиантес, чийто треньор е бившият наставник на българина в Аликанте - Чус Видорета.

С новия си клуб Иванов ще играе в три първенства - украинския шампионат, паневропейската "ВТБ Лига" и квалификациите за Евролигата. В I кръг на пресявките за най-авторитетния клубен турнир на Стария континент съперник на Донецк ще е френският Льо Ман. В квалификациите участва и българският шампион ЛУКойл Академик.

През миналия сезон Калоян носеше екипа на Луцентум Аликанте в испанската Лига АСВ. Нашият бе сред приятните изненади на първенството и до последно се бореше за приза "Най-полезен играч".

За 34 мача в испанския елит Иванов записа средно по 11.9 т., 7.9 борби, 1.6 асистенции и 0.8 откраднати топки на мач. В кариерата си националът е играл още за родния си Черно море, столичния Левски, руския Автодор (Саратов) и испанските Манреса, Менорка и Кахасол.