Нападателят Андрей Гълъбинов е останал силно изненадан от това, че не попадна в разширения състав на България за предстоящите евроквалификации с Норвегия и Италия. Играчът на „Новара" сподели, че не знае причините за това и единствено Ивайло Петев може да обясни решението си.

"Попитайте Ивайло Петев защо не съм в националния отбор, аз не знам каква е причината.", заяви Гълъбинов пред „България днес".

Той е останал изненадан и разочарован от това, че не попадна в състава, но въпреки това не е обиден на Ивайло Петев. "За мен е чест да играя за България, надявам се в бъдеще да бъда повикан.", споделя футболистът.

Той сподели и впечатленията си от престоя си в „Новара". "Чувствам се чудесно, здрав съм и се намирам в добра форма. Доказва го фактът, че вкарах хеттрик за едно полувреме в последния мач. Сезонът в Серия "Б" започва другата седмица. Амбициите на клуба са сериозни, мислим дори и за класиране в елита на Италия. Няма какво да коментирам националния отбор, след като не съм в състава. Това е треньорско решение, аз няма какво да направя. Няма проблем, щом така са преценили. Искам да пожелая успех на момчетата в мачовете с Норвегия и Италия. Особено важен е този с норвежците, защото при победа ще се върнем в играта за класиране на европейското. Смятам, че имаме сили да победим.", заяви Гълъбинов.

При успех над Норвегия, националите ни ще запазят шансовете си Евро 2016.