Новият треньор на Литекс Лауренциу Регекампф предприе нови методи на работа. Румънският спец, който пое ловчанлии преди 2 седмици, откри причината, поради която тимът не се представя убедително до този момент при него. Под ръководството на Реге "оранжевите" извъртяха 1:1 с Локомотив (Пд) като гост и биха минимално Пирин вкъщи с 1:0.

Според Регекампф това се дължи на лошото физическо състояние на футболистите му. Поради тази причина изминалата седмица е използвана от треньорския щаб на ловчанлии като подготовка. На практика "Литекс" направи втора физическа подготовка в рамките само на 2 месеца.

Кондиционният специалист в щаба Гуидо Баур е имал тежката задача да вдигне сериозно формата на Страхил Попов и компания, на които им предстоят много трудни мачове в следващите 2 седмици. Регекампф се слави като много стриктен в това отношение и държи отборите му освен много грамотни тактически да бъдат в идеално физическо състояние, за да могат да играят на високо ниво през всичките 90 минути. В последните 2 мача точно това куцаше на ловчанлии, които окапаха след 60-ата минута с "Локо" и "Пирин" и дори допуснаха изравняване в самия край на Лаута.През последните няколко дни "Литекс" се готвеше на собствената си база край Ловеч, като се отказа от първоначалния план да направи лагер за около седмица.

Регекампф е останал доволен от условията, които има тимът, и е решил да не отделя играчите отново от семействата им. В неделя "Литекс" гостува на "Славия", като именно "белите" от "Овча купел" са една от приятните изненади от началото на сезона. Румънският спец няма да може да разчита на дефанзивния халф Петрус Бумал, който е наказан заради натрупани жълти картони.Според запознати обаче методите на Регекампф може и да нямат незабавен ефект, след като тренировките на "Литекс" в последните няколко дни са били изключително тежки. Възможно е футболистите на "оранжевите" да са изморени в следващата седмица, след като много рядко даден отбор си позволява да коригира физическото състояние на играчите си след началото на сезона.