Отборът на Милан отпразнува по най-добрия начин своята 113-та годишнина. Момчетата на Мас Алегри постигнаха разгромна победа над опашкарите от Пескара с 4:1, с което „росонерите"  се доближиха на пет точки до местата в зона „Европа".

Интересното в срещата днес бе и „джентълменското" държание на гостите , които „зарадваха" миланистите  с два фрапантни автогола дело на Абрускато и Йонатас. Останалите две попадения в мрежата на Перен бяха дело на Ночерино и Ел Шаарави.

Все пак „делфините" улучиха и правилната врата с гол на Терлици в 56-ата.

Рождениците от Милан започнаха срещата повече от добре. Не бе изминала и една минута, когато „росонерите" зарадваха трибуните на „Сан Сиро" с попадение. В прегръдките на своите съотборници се оказа националът Антонио Ночерино, който получи чудесен пас на празна врата от Ел Шаарави и не сбърка за 1:0.

Новаците от Пескара опитаха да отговорят на случващото се с далечен изстрел от 25 метра на Тони, който обаче е избит в корнер от Марко Амелия.

В 22-ата минута младата звезда на Милан Стефан Ел Шаарави затрудни максимално Перен след жестока тупалка отдалеч, спасена с мъка от гостуващия вратар.

До края на първата част нещата на терена не се промениха, но домакините от Милан така и не успяха да стигнат до ново попадение, въпреки добрите възможности пред Пацини и Робиньо.

Втората част можеше да започне по идентичен начин на първата, но този път главни действащи лица бяха „делфините" , които бяха изключително близо до изравняването. Модесто получи чудесен пас и подаде към непокрития Байрнасон. Ударът му с глава обаче не сполучи и остави нещата непроменени.

Две минути по-късно пропускът за гостите бе наказан с нов гол за Милан. Интересното в този случай бе, че попадението бе дело на нападателя на Пескара Елвис Абрускати, който при един ъглов удар изпрати злощастно топката в своята врата.

Играчите на  Кристиано Бергоди обаче показаха, че този мач не е приключил и в 54-ата минута Терлици изравни. Той се възползва от статичната игра на миланската защита и прониза за 2:1.

Само три минути по-късно страхотният обрат за Пескара можеше да бъде факт, но далечният удар на Балзано се удари в гредата пред смаяният поглед на Амелия.

Тимът на Милан се посъвзе от шока и след  няколко минути отново взе нещата в свои ръце катоПацини бе близо до гол в 73-ата минута, но изстрелът му мина покрай гредата.

Тоталният карък за „делфините" обаче продължи. Гостите направиха втори подарък за рождениците от Милан, вкарвайки си нов автогол в 79-ата минута, след като Йонатас отново отбеляза в грешната врата.

Всичко в този мач приключи в 81-ата минута, когато Стефан Ел Шаарави добави дежурното си попадение, с което оформи и крайното Милан-Пескара 4:1.

Така след осмия си успех за сезона момчетата на Макс Алегри са на седма позиция с актив от от 27 точки, докато гостите от Пескара са 18-ти с 14 пункта.

МИЛАН-ПЕСКАРА 4:1

1:0 Ночерино (1'), 2:0 Абрускато-автогол (51'), 2:1 Терлици (56'), 3:1 Йонатас-автогол (79'), 4:1 Ел Шаарави (81')

СТАДИОН: „Сан Сиро"

СЪДИЯ: Антонио Джанокаро

МИЛАН: Амелия, Де Шильо, Сапата, Йепес, Констант, Монтоливо, Амброзини, Ночерино, Робиньо, Пацини, Ел Шаарави (резерви: Абиати, Габриел, Мунтари, Мексес, Боатенг, Щрасер, Фламини, Нианг, Абате, Боян, Емануелсно, Антонини)

ПЕСКАРА: Перен, Балзано, Терлици, Капуано, Модесто, Нилсен, Тони, Байрнасон, Вайс, Вукшич, Абрускато (резерви: Иван Пелицоли, Занон, Крешченци, Соддимо, Челик, Бокети, Бругман, Берардоко, Йонатас, Кинтеро, Капрари)