Халфът на Байерн (Мюнхен) Бастиан Швайнщайгер изравни рекорда на бившите футболисти на баварците Оливер Кан и Мемет Шол за брой спечелени титли на Германия. След като в неделя мюнхенци спечелиха титлата за 25-и път в своята история тримата имат по 8 "сребърни салатиери" в кариерата си.

Именно Швайнщайгер реализира попадението, с което Байерн победи с 1:0 Херта (Берлин), за да стане шампион на Германия за трети пореден път.

Швайнщайгер е юноша на Байерн и през 2002 г. печели шампионата на младежкия отбор. След само 2 тренировки с първия отбор през сезон 2002/03, треньорът Отмар Хитцфелд го пуска в края на мача с френския Ланс. Младият германец веднага след влизането си подава за гол на съотборника си Маркус Фьолнер. След месец подписва първия си професионален договор и допринася за спечелването на дубъл за отбора си през първия си сезон 2002/2003 г.

За баварския гранд Швайнщайгер изиграва 494 мача (338 в Бундеслигата) и реализира 66 гола (43 в Бундеслигата). Този сезон 30-годишният полузащитник има 16 мача и 3 гола в първенството.