Тази вечер, 7 януари, ще стане ясен новият национален селекционер, научи "Топспорт". Източници от БФС заявиха, че вариантите са вече само два - Тери Венейбълс и Пламен Марков.

Президентът на БФС Борислав Михайлов е провел няколко разговора с английския треньор. Венейбълс е поставил високи финансови изисквания. Днес двамата отново ще се чуят. Ако специалистът намали условията си, ще бъде назначен за селекционер на представителния ни тим, като договорът му ще влезе в сила от 1 февруари.

Преговорите между Боби и Венейбълс се водят от декември месец насам. Те трябваше да приключат малко преди коледните празници - на 20 декември. Англичанинът обаче предпочете да отложи финалните разговори за първите дни след Нова година и по-точно - след рождения си ден. Вчера, 6 януари, той навърши 65 години.

При положение, че сделката с Венейбълс пропадне, тогава Боби ще предложи контракт на Пламен Марков.

Както е известно, Димитър Пенев също бе спряган за треньорския пост. Борислав Михайлов обаче предпочитал родения в Севлиево спец пред Стратега. Изборът щял да бъде направен от боса на БФС, а не от членовете на Изпълкома.