Кей Нишикори се класира безпроблемно на осминафиналите на Мастърса в Маями след успех с 6:2, 6:2 над Виктор Троицки в двубой от третия кръг. Световният №5 не срещна сериозна съпротива от сърбина, който имаше и физически проблем. На два пъти физиотерапевт оказа помощ на Троицки по време на мача, но това не му помогна да обърне нещата в своя полза. 

Мачът стартира интересно - Нишикори проби, но сърбинът осъществи моментален рибрейк и взе подаването си. Нататък обаче сетът бе рецитал на азиатеца, който бе улеснен и от множеството непредизвикани грешки от ракетата на неговия съперник.

Още един пробив за 3-2 бе затвърден с гейм на 15, завършил с ас. А поредицата на Нишикори продължи с още два гейма на сметката му и той записа пет поредни след 1-2, затваряйки частта за точно половин час.

Малко по-късно Нишикори вече водеше със сет и пробив. Японецът стигна до нов брейкбол в третия гейм на втория сет при 30-40 и с бекхенд в мрежата от ракетата на Троицки четвъртият пробив за Кей в срещата стана факт.

Със страхотен ретур японецът стигна до ново 30-40 и скрит мачбол, който узакони с излизане на мрежата и нова непредизвикана грешка на сърбина - 5-2. С много хитра къса топка Нишикори стигна до мачбол и всичко приключи след час и три минути с безкомпромисен удар над глава.

Така Нишикори поведе с 2-1 победи на Троицки в общия баланс помежду им, а на осминафиналите очаква победителя от мача между Давид Гофен и Йежи Янович.