Григор Димитров демонстрира ракетата, с която възнамерява да възвърне добрата си форма. Гришо най-после показа завършения вариант на новата си Wilson Pro Staff 97S и написа под снимката на профила си в социалната мрежа Twitter: "Започва се!".

Както талантът ни неведнъж е заявявал, той обича всичките неща около него да носят личния му почерк и от вътрешната страна на рамката е изписано името му.

"Аз съм такив тип тенисист, че в една ракета винаги ме интересуват детайлите - призна наскоро в интервю Димитров. - Търся ракета, която да ми дава възможност да използвам сервиса си като оръжие и този модел на Wilson ми дава повече спин, повече мощ.

Специално за началния удар исках да имам лекотата при замаха, която същевременно да ми дава възможност да вкарвам повече сила.

Също така с тази ракета мога по-умело да се измъквам от напечени ситуации като правя наистина трудни удари. Има толкова много компоненти, които са съчетани в тази рамка, че усещам, че връзката ни е доста лична".

Григор ще има възможност да изпробва завършения вариант на новата си придобивка още през следващата седмица на Citi Open във Вашингтон.