Руският волейболен отбор Губерния (Нижни Новгород) продължава да е в тежко финансово положение, а играчите обмислят да обявят бойкот, призна старши треньорът Пламен Константинов. В тима не са получавали заплати близо половин година.

"Ситуацията не се е променила. Положението е тежко, но има някаква надежда. Миналата седмица дойде спортният министър и обеща, че ще има подобрение. Каза, че до края на годината ще има някакви пари, а в началото на следващата - още. Надявам се това да се случи", заяви Константинов в интервю за руския "Бизнес онлайн".

Той не изключва възможността да се повтори ситуацията от миналия сезон с Урал, когато играчите обявиха бойкот заради забавени заплати. "Ако няма някакво раздвижване до края на месеца, е възможно да се случи", заяви българският треньор.

От фенклуба на отбора написаха открито писмо до губернатора на областта Валерий Шанцев с призив да спаси отбора.

Губерния, където играе и българският национал Виктор Йосифов, завърши на пето място в руската Суперлига през миналия сезон и достигна финала на CЕV Cup.

През настоящия отборът на Константинов заема шестата позиция със седем победи и шест загуби. Тимът от Нижни Новгород играе и в третия по сила европейски турнир Challange Cup, където се класира за финалната осмица след две служебни победи над Габрово.