Хавиер Масчерано е крайно разочарован. Защитникът на Барселона бе част от състава на Аржентина, който загуби финала на Копа Америка от Чили след изпълнение на дузпи. Бранителят може да се похвали с много трофеи като част от каталунците, но не така стоят нещата, когато се говори за националния отбор.

Масчерано игра във финала на Копа Америка през 2004 година, когато Аржентина загуби от Бразилия след изпълнение на дузпи, а през 2007 година не можа да вземе реванш и последва нов провал срещу бразилците - 0:3. В добавка към неуспешните финали на Масчерано с националния тим идва и загубата в спора за титлата на Мондиал 2014 срещу Германия (0:1).

"Три финала и три загуби. Не намирам логично обяснение. Определено не ми върви, може би това е някаква карма. Искам участието ми в националния отбор да ми носи радост, а вместо това завършвам всеки голям турнир с разочарование. Днес бяхме близо до купата, но за съжаление не се получи. Дано все някога спечеля нещо с Аржентина", сподели тъжният Масчерано.