Гент изненада всички критици и специалисти и зае второто място във временното класиране в Група "H" на Шампионската лига.

Първенецът на Белгия стигна до много ценен успех с 2:1 в последната минута на двубоя си с Лион.

Срещата започна по отличен начин за домакините и те откриха резултата още в седмата минута. Абделкадер Гедзал изведе Жордан Фери на чиста позиция и халфът прати топката в близкия ъгъл на вратаря.

В 32-ата минута гостите изравниха резултата, след като Даниел Миличевич изпълни по отличен начин пряк-свободен удар и направи 1:1.

През втората част Лион бе по-опасният тим на терена, но така и не намери правилния път към вратата на Селс. Точно когато изглеждаше, че срещата ще приключи с равенство, Гент издебна своя момент и открадна трите точки.

При едно изпълнение на корнер Халифа Кулибали бе най-съобразителен и донесе важната победа на тима си.

По този начин белгийците вече заемат втора позиция в класирането със седем точки и при победа като домакин над Зенит в последния си мач ще се класират за елиминационната фаза.

Руснаците отдавна вече са там, след като имат пълен актив от пет победи. Лион пък остава с едва една точка и отпада от надпреварата и няма да продължи участието си в европейските клубни турнири през пролетта.

В последния си евромач за този сезон Лион гостува на Валенсия, който има шест точки и ще е крайно амбициран за победа, за да запази шансовете си за класиране напред.