Треньорът на Локомотив (Пд) Неделчо Матушев даде днес традиционната си пресконференция, на която говори за състоянието на тима преди съботния двубой срещу Славия. Пред журналистите застана и членът на Управителния съвет на сдружение „Бъдеще за Локомотив” Константин Думанов, който обяви, че ръководството ще спази обещанието си и ще премира футболистите при успешен мач срещу Славия.

Ето какво кака Неделчо Матушев:

"Има настроение в отбора след това, което направихме в София. Но това не трябва да ни заблуждава, защото ни предстои много работа. Вече имаме и добър колектив и дано с общи усилия и колективни действия да успяваме да побеждаваме съперниците си.

Контузени футболисти нямаме, всички са готови за двубоя със Славия. Имаше петима футболисти на проби, но за сега няма да привличаме никой от тях. Ще наблегнем на нашите юноши. А ако привличаме нещо, то трябва да е с класи над това, което имаме. Имаме нужда от добър централен нападател, във всяка една линия ни трябва лидер, но в процес на първенството ще търсим.

Не смятам, че оттук нататък някой отбор ще ни подценява. Всички знаем на какво ниво е футболът в България. Когато има по-добър колектив и организация, винаги има по-добри резултати. Ние успяхме да направим това за малкото време, през което сме заедно.

Ние естествено сме фаворити в мача срещу Славия. Играем на наш терен и ентусиазмът и вдъхновението на хората, които обичат Локомотив, ще ни помогнат. Очаквам публиката да е нашият 12-и играч. Ние се нуждаем много от нейната подкрепа и най-вече търпение към футболистите. Всеки има своите шансове, но ние ще направим всичко възможно да победим Славия".