XII-ият кръг в "А" група предложи няколко изненадващи резултати. Безспорно сензацията поднесе пловдивският Локомотив, който си тръгна с три точки от визитата на Левски. До голяма степен неочаквано бе и равенството на Черноморец с Миньор, което попречи на "акулите" да излязат на втора позиция в класирането.

Рекордьорът по титли в България ЦСКА пък записа втори пореден успех под ръководството на Милен Радуканов. "Червените" излъгаха Берое с 3:2 след победен гол на Маркиньос в продължението на мача. От Topsport.bg ви предлагаме нашето предложение за идеален отбор на кръга:

Вратар:
Иво Иванов (Миньор)
Капитанът на Миньор направи серия от изключителни намеси в мача с Черноморец. Той вдигна и поведе отбора и несъмнено бе най-важната фигура по пътя към сензационното равенство с „акулите" в Бургас.

Защитници:
Владислав Ямуков (Сливен)
Опитният играч продължава да показва класа с екипа на „войводите". Той бе един от най-стабилните в иначе сравнително рехавата отбрана на селекцията на Дуци Симонович. С хубав гол той успя да изведе отбора си напред в резултата срещу Монтана, а впоследствие донесе и точката по този начин.

Александър Барт (Литекс)
Бранителят на Литекс е един от най-постоянните в отбора. Той отново бе в основата на „сухата мрежа", а дори вкара и гол срещу Славия в може би най-интересния мач от кръга

Самет Ашимов (Видима)
Въпреки съдийските грешки срещу Калиакра, Видима направи добър мач и заслужено победи. Самет Ашимов пък отново бе основен стълб в отбраната, а дори успя да даде головия пас в мача.

Станислав Бачев (Берое)
Берое загуби в този кръг от отбора на ЦСКА. Въпреки това със сърцата си игра Бачев спечели място в „Отбора на кръга", а ако резултатът от мача бе различен можеше и още играчи на заралии да намерят място в него.

Халфове:
Юлиан Петков (Академик)

Капитанът на Академик е в основата на подема на тима в последните кръгове, който вече изкара „студентите" извън опасната зона на класирането в шампионата.

Христо Янев (Литекс)
Класата на Христо Янев е известна, но този път играчът на Литекс се изяви в нова светлина - дефанзивен халф и се справи отлично срещу Славия, като дори даде головия пас за второто попадение.

Здравко Лазаров (Локо Пд)
Капитанът на Локо (Пд) показа, че формата е временна, а класата вечна. Той направи изключителен двубой срещу Левски на „Герена" и направо разпиля отбраната на „сините", като вкара и гол.

Нападатели:
Спас Делев (ЦСКА)
Младият нападател на ЦСКА показва видим прогрес в последните кръгове. Спас успя да покаже класа и характер и вкара 2 гола за своя тим в най-важния момент - когато Берое водеше и в резултата, и в играта.

Марио Жардел (Черно море)
Бразилската легенда, която акостира в Черно море, най-после показа класата си. Ювелирно попадение с глава срещу Локо (Сф), както и цял куп технични отигравания, които вдигнаха публиката на крака, загатнаха защо Жардел е във Варна.

Базил де Карвальо (Локо Пд)
Новата перла на Коко Динев и родния шампионат. Карвальо направи убийствен тандем със Здравко Лазаров и доказа, че сравненията с Гарра Дембеле не са случайни.

Треньор:
Милен Радуканов (ЦСКА)
Ситуацията в ЦСКА е абсурдна и треньорския пост се решава мач за мач. В този обаче „армейците" сякаш най-после имаха човек на пейката, който знае какво прави. „Червените" не показаха чак толкова голяма промяна в играта си, но показаха дух и характер, какъвто отсъстваше досега. Заслугата явно е на младият специалист Милен Радуканов, макар да не се знае колко точно дълго той ще води отбора.

Резерви:
Петър Денчев (Черно море)
Адриян Олегов (Миньор)
Сашо Александров (Черно море)
Атанас Чипилов (Монтана)
Маркиньос (ЦСКА)
Светослав Тодоров (Литекс)
Стойко Сакалиев (Академик)