Полузащитникът на Реал (Мадрид) Чаби Алонсо заяви, че неговият отбор не е фаворит срещу Байерн (Мюнхен). Испанецът изказа своите надежди, че доброто представяне на „белите" ще продължи.

„Трябва да играем задружно, както в атака, така и в защита. Трябва да си помагаме един на друг, ако искаме да успеем. На терена трябва да дадем максимума от себе си и да оставим  феновете  да свършат своята част." - започна Чаби Алонсо.

„Не смятам, че Байерн са фаворити. Байерн са тежък съперник, но ние играем добре на този етап."

На въпрос дали вижда прилика в играта на Барселона и тази на Байерн под ръководството на Гуардиола, Алонсо заяви:

„Доста различни са. Просто треньорът е един и същ. Няма нужда да правим сравнения, просто трябва да сме наясно, че Байерн е страхотен отбор. Гуардиола се опитва да наложи нов стил на игра, който е много по-раздвижен. Миналата година Байерн имаха страхотен отбор също, написаха история с Хайнкес."

„Ще трябва да сме концентрирани през целия двубой. Байерн ще държат повече топката, но това е просто статистика. Трябва да се възползваме от шансовете си. Чувстваме се отлично след спечелването на Купата на краля и се надявам доброто ни представяне да продължи." - завърши испанецът.