Един от най-успешните футболни агенти в историята - Хосе Мария Мингея даде специално интервю за Topsport.bg.

Човекът, довел Стоичков, Марадона, Меси, Ромарио, Ривалдо и други световни звезди в Испания, по-конкретно в Барселона, говори по редица теми пред медията ни, като не пропусна да засегне и скандала между Лионел Меси и Луис Енрике.

Именно заради конфликта между двамата медиите в Англия побързаха да „пратят" аржентинския гений в редиците на Челси.

Мингея, който има треньорски лиценз, а преди години се бе кандидатирал и за президент на Барселона, разкри интересни подробности пред нас за всеки от своите клиенти като мениджър, като начело в „списъка" му бе Христо Стоичков, с когото все още поддържат приятелски отношения.

Ето какво сподели той за Меси и ситуацията в Барса в момента:

„Всички видяха, че имаше известно напрежение в тима. Нормално е, защото все пак говорим за сблъсък на сериозни характери. И Меси, а и Луис Енрике са личности, които с годините са си заслужили уважението на каталунската общественост, наясно са с това и знаят как да го използват.

Не смятам обаче, че може да се говори за определящ, категоричен конфликт. Това е Барселона. Тук всички личностни привички отстъпват пред общите цели. Най-важен е клубът, а едва след това идват останалите неща. Заради това и смятам, че проблем в случая няма.

Ситуацията бе преекспонирана и поднесена от медиите в леко преувеличен вариант и заради това ескалира. Всъщност, доколкото съм запознат, Лионел не остана извън редиците на отбора в Сан Себастиан (срещу Сосиедад) поради друга причина, а защото наистина не се чувстваше добре. Днес ви гарантирам, че той ще участва в срещата за Купата на краля с Елче. Просто защото вече е по-добре, а и повтарям - защото това е Барса.

Във футбола всичко е възможно, но не смятам, че Лионел ще премине в Челси. Не мисля, че има такава сигурна възможност и вероятност. Той много добре знае какво има тук - в Каталуния, и не е гаранция, че ще получи същото в Лондон. Не говоря само за чисто финансовата част от нещата. Имам предвид и уважението на хората, комфорта на семейството му, условията, а защо не и климатът? На много футболисти мрачното, дъждовно, облачно време им влияе потискащо и те не успяват да намерят онова настроение в играта си, което ги кара да са толкова безупречни.

Жозе Моуриньо непрекъснато спекулира, че за него ще е удоволствие да има Меси в отбора си, но ви уверявам, че няма нищо сигурно по тази тема.

Той няма как да се похвали, че е взел Лионел, просто защото това не е толкова лесна задача. Меси ще остане. Така ги виждам аз нещата.

Лионел беше чудесно, възпитано и позитивно момче преди много време, когато го доведох, препоръчах на Барселона. Сега смея да твърдя, че не се е променил особено много...".

Какво още каза сеньор Мингея пред медията ни за Меси, Стоичков, Марадона, Моуриньо, президентските избори в Барселона и др. очаквайте утре, само в Topsport.bg!