Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард коментира пред The Telegraph несполучливия старт на отбора във Висшата лига. Той подчертава, че причините за загубите са свързани със загубата на двамата водещи нападатели в клуба. Припомняме, че Луис Суарес, който вкара 31 гола в 33 мача, беше продаден на Барселона, а Даниел Стъридж, който се отличи с 22 попадения в 28 мача, получи контузия и не е излизал на терена от 31 август.

"Когато Суарес напусна, знаех, че ще има спад. Ако отборът спира на крачка от титлата, много е важно да се запази скелетът му. Става дума не само за новите в отбора, но и за тези, които вече са в състава. Когато от основата се откъсват важни парчета, а после се заменят с 5-6 нови, успехът не може да дойде за един ден", каза Джерард.

"Аз бих искал при нас да дойдат Фабрегас или Диего Коща, но трябва да се знае, че съм играч на Ливърпул, а не на Челси или Манчестър Сити. На тях им е много по-лесно да се подсилват поради големите им финансови възможности. Треньорите на тези отбори като видят силни футболисти само щракат с пръсто и хоп... две нови придобивки. Ние се лишихме от един от лидерите ни заради контузия, другия продадохме... Не търся оправдания, но за спада в началото на сезона ила логични обяснения. Ако беше Суарес при нас, щяхме да имаме вероятно много повече точки", допълни капитанът на отбора.

По отношение на Балотели той призова да се спрат критиките по негов адрес. Нападателят дойде от Милан през това лято за около 16 млн. паунда, но в първите 12 мача отбеляза само два гола.

"Да се говори за провал на Балотели е прекалено рано. Аз разбирам критиките на Карагър. Той говори по телевизията и има право на свое мнение. Марио вкара 2 гола за 12 мача и за него съдят като го сравняват с Луис Суарес и Даниел Стъридж. Балотели има възможност всичко да промени. Не трябва да се говори, че закупуването му е било панически акт. Трябва му време, за да почне да вкарва и да докаже, че има място в състава. Не мога да го съдя само след няколко мача. Ние трябва да го подкрепяме. Трудно е да смениш играч като Суарес", допълни Джерард.

Той изрази и силното си неудовлетворение от това, че ФИФА не включи Суарес сред претендентите за "Златната топка". Според него единствената причина за това е инцидентът с Киелини по време на мача с Италия на Световното първенство в Бразилия.

"Това е изключително политическо решение. Той вкара 31 гола и беше определен за най-добрият играч на най-трудното първенство в света. И след всичко това да не го включат в списъка на претендентите за "Златната топка". Невероятно. А той можеше да се бори за нея с Кристиано Роналдо", завърши Джерард.