Ботев (Пловдив) започна с победа годината, в която ще отпразнува 100 – годишен юбилей. „Канарчетата“ на треньора Милен Радуканов се наложиха с 4:0 над Септември (Симитли) в контролен мач, състоял се на игрището в село Вълково (Благоевградска обл.)

Пловдивчани контролираха двубоя през всичките 90 минути, независимо че на терена се представиха две единайсеторки – всяка за полувреме игра. През първата част Ботев поведе с гол на новото попълнение Деян Христов, който надбяга защитата на Септември след пас в „чешка уличка“ на Петър Атанасов.

В 34-ата минута ролите за първото попадение се размениха. Христов асистира на Атанасов, чийто шут опъна мрежата зад вратаря Ганев. Преди това Григоров от Септември имаше малшанса да нацели напречната греда отблизо.

„Жълто-черните“ оформиха класическата си преднина в 60-ата, когато Ирфан Юсеинов центрира от фланга, но Ганев подцени ситуацията и трябваше отново да вади топката за изпълнение на удар от центъра – 3:0 за Ботев.

Арфата пък вкара и втория си гол в мача, в 84-ата минута, когато с диагонален изстрел фиксира крайното 4:0 за Ботев. В заключителните минути на срещата футболистите от Симитли се активизираха в нападение.

Опасностите за вратаря Армен Амбарцумян обаче липсваха, ако не се брои анемичният опит за гол на Николов. Именно затова опитният страж се прибира в съблекалните с неизпотена фланелка.