Бившият нападател на Ботев (Пловдив) Феребори Доре обясни защо е напуснал българския тим. Както е известно, конгоанецът повече от месец беше в неизвестност и беше заплашен от "канарчетата" със спиране на състезателните права.

"Лоши неща се случиха в България за мен. Ботев имаше някакви проблеми и се наложи да наложи таван на заплатите. Това накара няколко играчи да напуснат, а видяхте, че и аз бях сред тях, но не е вярна информацията, че съм бил избягал. Аз бях с националния отбор на родината си, участвах в два мача. После ми се наложи да отида във Франция и да разреша няколко проблема от лично естество. Никога не съм бил в неизвестност", коментира Доре пред румънските медии.

"Сега това не е важно за мен. Интересува ме, че съм в ЧФР Клуж, където виждам страхотна и сплотена група. Имаше интерес към мен от Франция и Турция, но той не се осъществи и сега се вълнувам само от бъдещето на Клуж. Пропуснах достатъчно мачове от началото на сезона, затова сега искам да вляза бързо в игра. Радвам се, че и феновете са добри към мен и ме подкрепят, дано ги зарадвам", каза още той.