8000 билета за мача България - Хърватия бяха продадени до вчера следобед. Бройката е рекордна за мачовете последните 4-5 години. Три денонощия преди двубоя в петък от 21.45 часа вече е ясно, че на "Васил Левски" ще има около 30 000 души.

Предварителните очаквания на БФС бяха по трибуните срещу прекия ни конкурент за второто място в квалификациите да няма повече от 25 000. Проверка на "Стандарт" показа, че местата за сектор "В" са най-търсените. Те са и най-търсените до момента. Цената за пропуските там е 30 лева. За "Б" и "Г" ценните хартийки са по 15 лева, а за сектор "А" - 50 лева.

Въпреки че имаше 45-минутна обедна почивка - (между 13.00 и 13.45), вчера десетина студенти чакаха пред касите на националния стадион търпеливо.

"Дойдохме заедно да си купим билети за този важен мач. Казаха ни, че няма ограничение за закупени пропуски и затова доста от нас ще напазаруват билети и за познати, които също искат да присъстват на срещата с хърватите", обясни пред "Стандарт" Сава Чорбаджиев.

Момчето е от Белица и разкри, че чака, за да се сдобие с 10 билета за сектор "Г", защото е фен на ЦСКА.

"Очаквам да бием Хърватия, но и равният ще е успех. Имам симпатии към Хърватия, защото съм бил на почивка там и жените и природата им са много хубави", похвали се друг студент - Миро Георгиев от Варна.

Край касите дебнеха и двама черноборсаджии. Те обаче предлагаха билети за мача Лудогорец - Ливърпул. "Струва 42.50 пропускът, но го давам за 50 лева. Няма да мога да съм в София по време на срещата", оправда алчността си мустакат тарикат.